• IN MEMORIAM GUUST VOET

  Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat HVV ’24 clubicoon en lid van verdienste, Guust Voet, op zaterdag 10 september op 87-jarige leeftijd is overleden.

  Dit bericht heeft ons als bestuur bijzonder aangegrepen. Ondanks het feit dat we wisten dat het de laatste jaren wat minder ging vanwege een steeds brozere gezondheid kwam dit bericht hard aan.
  Vooral bij de wat oudere leden, die veel goede herinneringen hebben aan Guust als voetballer, trainer en kameraad.

  Het moet nog in (of kort na) de Tweede Wereldoorlog zijn geweest dat Guust lid is geworden van HVV’24 (toen nog VV Hulst geheten) . Na alle toenmalige jeugdelftallen te zijn doorlopen kwam de talentvolle Guust al op 16-jarige leeftijd in het 1e elftal van HVV ’24 terecht en dat voor een heel lange en succesvolle periode! Jarenlang was de frêle en zeer gedreven middenvelder aanvoerder van zijn HVV ’24!

  Onze toen van voetbaltalenten overlopende club bereikte met o.a. de Gucht, van Dorsselaer, van der Poel, Saman, Neefs en natuurlijk Guust Voet begin jaren 60 de absolute top van het Nederlands amateurvoetbal. 

  Het bereiken van de 3e ronde van de KNVB beker in 1959 (uitgeschakeld door de profs van NAC) was een van de memorabele hoogtepunten in onze rijke clubhistorie. Maar absoluut hoogtepunt van deze talentvolle generatie waar Guust onderdeel van uitmaakte was de promotie in het seizoen ’63-’64 naar de hoogste klasse van het Nederlands amateurvoetbal!

  Guust was ook na zijn voetbalcarrière heel actief binnen HVV, hij was onder meer jeugdcoördinator, vervulde verschillende trainersfuncties onder ander bij het 1e elftal, A-junioren en C-junioren!

  Daarnaast was Guust een graag geziene gast op de maandelijkse prijskaartingen in de kantine en was jarenlang voorzitter van de helaas teloorgegane veteranenafdeling van onze vereniging!

  Wij, HVV ‘24, verliezen in Guust een betrokken HVV-er, die zolang zijn gezondheid het toeliet bij vrijwel bij elke thuiswedstrijd als supporter en kundig voetbalanalist aanwezig was langs de lijn, in de kantine, of op zijn plekje op de tribune tezamen met voetbalvrienden uit zijn rijke voetbalverleden!

  Zijn (h)eerlijke kritiek op het vertoonde spel wordt al enkele jaren gemist, en zullen we nu voor altijd moeten missen. De naam van Guust Voet zal nog vaak binnen de HVV ’24 familie worden genoemd en zal voor altijd verbonden blijven met onze blauw-gele club!

  Onze oprechte condoleance namens de voetbalvereniging HVV ’24 gaat dan ook uit naar zijn echtgenote,  kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Wij wensen de familie Voet en in het bijzonder zijn echtgenote Corrie veel sterkte in de komende tijd.

  Guust, Rust In Vrede!

  Met respect, 
  Bestuur en leden voetbalvereniging HVV ’24.

  Vrijdag 16 september vanaf 19.00 uur is er gelegenheid tot het nemen van afscheid in het rouwcentrum DELA aan de Van der Maelstedeweg 102b in Hulst.

   De crematie zal plaatsvinden in besloten kring op zaterdag 17 september te Terneuzen.

   

 • Elftal HVV ‘24 seizoen ‘63-‘64 
   
  Guust staat op deze foto bovenaan 3de van rechts, tussen Paul de Block en Honoré Neefs.