Negentig jaar HVV ’24, en wat vooraf ging.....

De voetbalvereniging H.V.V. '24 is na enkele eerdere pogingen het voetbal definitief van de grond te tillen in Hulst opgericht in de late herfst van 1924, en wel op 16 November van dat jaar.

Na de moeilijke beginjaren 1924 - 1925 groeide de vereniging snel uit tot een toonaangevend voetbalbolwerk in het land van Hulst, wat mede te danken was aan de aansprekende resultaten toentertijd.
In de jaren dertig speelde H.V.V. '24 in de 3e klasse van de K.N.V.B, welke toentertijd een heel andere structuur van competitie had, het was toen het 3e amateurniveau.

Sinds 1953 speelt HVV ’24 op de huidige locatie aan de Zandstraat, waar voor die jaren een uniek sportcomplex verrees compleet met atletiekpiste,en kleedkamers met stromend water.
Bij veel clubs was het toen nog wassen in een teiltje na de wedstrijd.

De meest succesvolle sportieve periode brak voor H.V.V. '24 aan zo rond 1950, en zou duren tot in 1964.
In 1953 promoveerde H.V.V. '24 naar de 3e klasse, en de succesvolle periode zette zich voort met als absoluut hoogtepunt de promotie naar de 1e klasse in 1964. De 1e klasse was toen het hoogste amateurniveau in Nederland!

Een bekende HVV ’24 naam uit die tijd, zonder andere talenten uit die tijd te kort te doen, was de ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds bij HVV ’24 actieve Honoré Neefs , welke nog bij Eredivisionist Willem II speelde, en gevreesd was door zijn tegenstanders.

De seizoenen daarna ging het met ups en downs bergafwaarts met H.V.V '24 1 om uiteindelijk in 1968 weer in de 4e klasse te belanden.

Het was ook in deze jaren dat de inmiddels opgerichte jeugdafdeling zich ontwikkelde en uitgroeide tot de gevreesde tegenstander die het heden ten dage nog steeds is, met hedenmaar liefst 25 jeugdelftallen.

Ook onze jeugdafdeling bracht ook bekende namen voort, met als bekendste naam
Die van Angelo Nijskens, hij begon zijn loopbaan als aanvaller in de jeugd bij HVV ‘24 en ging op zijn vijftiende levensjaar naar KSK Lokeren waar hij in1982 bij het eerste elftal kwam. en het daar schopte tot topscoorder en gevreesd spits.
Later speelde hij voor het Duitse Bayer 05 Uerdingen en voor RFC de Liège, waarmee hij de beker van België won.

In de jaren '70 werd door het 1e elftal met wisselend succes in de 3e klasse gespeeld,en in 1980 degradeerde H.V.V. '24 zelfs weer naar de 4e klasse, waar het tot 1988 verbleef, maar de jeugdafdeling groeide in die tijd en beleefde hoogtijdagen waar we snel de vruchten van zouden plukken.

Dankzij het goede jeugdbeleid in die jaren diende er zich een nieuwe succesperiode aan, deze was dus in 1988 aangebroken, HVV 1 kampioen, en dus promotie naar de 3e klasse !

De Hulstenaren stoten het jaar daarop gelijk door naar de 2e klasse. Een periode van wisselende successen was aangebroken H.V.V. '24 speelde 2 jaar 2e klasse , gevolgd door toch weer een degradatie naar de 3e klasse.
Na 1 jaar stonden de Hulstenaren met inbreng van eigen jeugdig en enig regionaal talent toch weer terug in de 2e klasse, om hier wederom 2 jaar te verblijven.

Wat de jaren daarop volgde zullen we u vanwege een langdradig onthouden, maar de laatste jaren zijn mogelijk voor u interessant!

De laatste jaren…

In het seizoen 2013 -2014 was er “net” geen kampioenschap in 3e klasse…
Maar in een enorme eindsprint in de nacompetitie was er als toetje, en kers op de taart toch nog de promotie naar de 2e klasse, daar waar HVV ’24 zo graag verblijft !
In twee finale wedstrijden werd het gevreesde Unitas ’30 uit Etten-Leur verslagen.
In het afgelopen seizoen hebben de blauwgelen het 2e klasserschap knap weten te behouden, wat ook de opdracht is voor het huidige seizoen!
Ook de prestatieve jeugdelftallen presteren evenals het 2e elftal naar wens, en het pas opgerichte dameselftal wist zowaar in het eerste bestaansjaar het kampioenschap in hun klasse te behalen, voorwaar een topprestatie!

HVV ’24 groeide als vereniging de laatste jaren explosief , zo ook de uitstraling van de accommodatie en die van onze vereniging, waar we sinds vorig seizoen, naast onze vier natuurgrasvelden, dankzij de stichting Invictus beschikken over 8 splinternieuwe kleedkamers en een prachtig kunstgrasveld !

Een kunstgrasveld met bijbehorend kleedkamercomplex waarop we trots mogen zijn, en wat nog steeds het enige wedstrijdkunstgrasveld in Zeeuws Vlaanderen is, wat met 400 spelende leden verdeeld over 5 seniorenelftallen, 1 dameselftal, en circa 25 jeugdelftallen zeker geen overbodige luxe is !

Dit had men negentig jaar geleden nooit durven hopen !
Op naar de komend negentig jaar !
 
Terug naar boven