•  

  Clinge, 18-3-1935         Hulst, 14-3-2021

  Zondag 14 maart 2021, bereikte ons het trieste bericht dat die bewuste zondagmorgen onze geliefde oud-voorzitter en erevoorzitter Gerard van de Voorde op bijna 86-jarige leeftijd is overleden. Na een langzaam teruglopend gezondheidsbeeld, gevolgd door een kort ziekbed, is hij thuis vredig ingeslapen. Gerard zou komende donderdag 86 jaar oud worden!

  Met verslagenheid namen wij hier als voetbalvereniging HVV ’24 kennis van!

  Erevoorzitter

  Niet voor niets werd Gerard na een voorzitterschap van maar liefst  16 jaar, (1994 tot 2010), in 2010 bij zijn afscheid op voordracht van de Algemene Ledenvergadering van HVV ‘24 benoemd tot erevoorzitter van zijn geliefde vereniging HVV ’24, waar hij op alle fronten zoveel voor betekend heeft.

  Ook was hij in 2011 nog enkele maanden waarnemend voorzitter, vanwege een langere ziekteperiode van zijn opvolger. 

  Gerard, was een zeer aimabel, en bovenal gedreven mens, bij eenieder zeer geliefd. Zijn verdiensten voor onze vereniging HVV ’24 zijn enorm divers, en zijn dus bijna niet kort samen te vatten!

  Hij was dan ook door leden, spelers, sponsoren, KNVB-functionarissen en vele anderen één van de meest op handen gedragen personen die ooit HVV ’24 heeft bestuurd. 

  Wethouderschap Gemeente Hulst

  In de eerste vier jaar van zijn ongekend langdurig HVV’24 voorzitterschap was hij tevens ook nog namens het CDA, wethouder van de Gemeente Hulst! (1977 tot 1998)

  Naar wij hebben vernomen was Gerard daarvoor al sinds 1964 als gemeenteraadslid actief.

  Hij werd vanwege zijn grote verdiensten voor de Gemeente en de samenleving benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

  In zijn verdere werkzame leven was Gerard tot 1981 werkzaam bij Clitex in zijn geboortedorp Clinge. 

  Naast voorzitter ook eerst fervent supporter

  Vanaf eind jaren tachtig ging Gerard al als vertegenwoordiger van HVV'24 wekelijks mee naar de (uit) wedstrijden van het eerste elftal.  Bijna logischerwijs volgde daaruit het voorzitterschap, gezien zijn buitengewone interesse in de vereniging! Als iemand super betrokken en begaan is met het wel en wee van de club, “dan moet je hem voor de kar spannen” zo zei hij zelf ook altijd!  

  Ook zijn zoon Luc en schoondochter Jacqueline vervulden in die tijd en in de beginjaren van zijn voorzitterschap belangrijke bestuurlijke functies binnen HVV’24. De link naar de politiek, en de diplomatiek ervaren Gerard van de Voorde als voetbalvoorzitter was al gauw gelegd. Het was echter een goede keuze, dat kunnen we u verzekeren!

  Hij maakte in zijn voorzitterschap vele hoogte- en dieptepunten mee met zijn geliefde1e elftal, waar hij een heel bijzondere binding mee had.  

  Alle spelers, en oud-spelers van verschillende generaties toonden altijd veel respect voor hem, en dat is tot aan deze droevige dag dat U dit leest altijd zo geweest en gebleven, en het zal ook zo blijven!

  Als Gerard, ondanks zijn gevorderde leeftijd, op het sportpark de wedstrijden bezocht op zondag, was er van alle kanten nog steeds een warme begroeting voor hem. Hij was altijd een welkome gast in de bestuurskamer, waar hij graag onder het genot van een bakje koffie napraatte over de afgelopen wedstrijd van zijn HVV ’24. Hij had altijd veel belangstelling voor ieders wel en wee!    

  Vijf kampioenschappen vierde hij zelf in zijn bestuursperiode, maar zoals hij altijd in de bestuurskamer, of bij een tegenstander uitsprak:  

  “Evenzoveel degradaties volgden”.  

  Naast het 1e elftal was Gerard net zo betrokken, belangstellend en meelevend over het wel en wee rond de andere senioren en jeugdelftallen van onze vereniging, die zijn belangstelling als voorzitter en zijn betrokkenheid eveneens erg waardeerden.  

  Sterk en doortastend persoon

  Nadat hij, en penningmeester Walter van Overmeir (R.I.P.), financieel doortastend en resoluut moesten ingrijpen eind jaren negentig zorgde hij er met zijn toenmalige bestuursploeg ervoor dat de club snel weer voort kon, en werd een nieuwe financieel beter verantwoorde weg ingeslagen. Dit leidde binnen enkele jaren tot een financieel gezonde vereniging, die HVV ’24 hedendaags nog steeds is.  

  Tijdens Gerards voorzitterschap volgde de verplaatsing van het hoofdveld van het veld tussen de sintelbaan naar de locatie waar het nu is gevestigd bij de kantine. Gerard droeg er ook toe bij dat er een jaar na de verplaatsing van het hoofveld er een prachtige tribune verrees, want het ontbreken van een tribune op het hoofdveld was hem een flinke door in het oog.

      
  Dank verschuldigd 

  De club zal Gerard herinneren als een charmante persoonlijkheid, en vooral als een hardwerkend persoon die op elk vlak de handen uit de mouwen stak in het belang van zijn club. Hij droeg er in grote mate aan bij dat ons sportpark er nu zo netjes bij ligt. In het tegelpadenproject van zo’n vijftien jaar geleden ging elke tegel op het sportpark meerdere malen door zijn handen. Daar voelde hij zich als voorzitter, en ondanks zijn toen ook al gevorderde leeftijd, niks te groot voor. Het resultaat mag gezien worden.  

  Ook zijn in kleinere kring bekende Eretitel “Koning van het oud papier” heeft hij zeker niet voor niets gekregen, Gerard was vrijwel dagelijks bezig met het in goede banen leiden van de oud papier inzameling.

  Meerdere malen per dag was hij ook in de container op de parking te vinden om maar zoveel mogelijk oud papier in de container te proppen, zodat het veel geld opleverde voor zijn club.  

  De laatste jaren zagen wij hem behalve op zondag bij thuiswedstrijden wel wat minder, maar uit het oog betekende allerminst uit het hart.
  Nu zijn afscheid voorgoed is, geldt dat nog veel meer!  

  HVV ’24 HULST, is Gerard van de Voorde heel veel dank verschuldigd! Familie van de Voorde heel veel sterkte toegewenst met dit enorme verlies. Wij wensen jullie nogmaals veel sterkte in deze moeilijke tijd en in de moeilijke tijd die nog komen gaat!  

  Met respect,  

  Voetbalvereniging HVV ’24 HULST

  PS

  De uitvaartdienst is a.s. vrijdag om 14.00 uur vanuit de Basiliek in Hulst online te volgen via:

  http://www.iconbroadcastgroup.com/stream19032021

  Hier kunt u ook het online condoleanceregister tekenen